Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Φινλανδός Πρόεδρος: Δεν είναι δυνατή η ένταξη στο ΝΑΤΟ πριν από τον Σεπτέμβριο

  • από
Φινλανδός Πρόεδρος: Δεν είναι δυνατή η ένταξη στο ΝΑΤΟ πριν από τον Σεπτέμβριο
Φινλανδός Πρόεδρος: Δεν είναι δυνατή η ένταξη στο ΝΑΤΟ πριν από τον Σεπτέμβριο

Ο Πρόεδρος της Φινλανδίας Sauli Niinistö συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) Roberta Metsola. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι συνέπειές του στην οικονομία και την ενέργεια. Το δίδυμο πήγε στην κάμερα για κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Φινλανδός πρόεδρος Niinistö, αναφερόμενος στη συνάντηση που έγινε χθες μεταξύ Τουρκίας και Σουηδίας στην έδρα του ΝΑΤΟ σχετικά με την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, είπε: «Στην πραγματικότητα, δεν υπήρξε μεγάλη πρόοδος στη συνάντηση, αλλά χαιρόμαστε που η συνάντηση δεν έχει ξεκινήσει». Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν η Φινλανδία μπορεί να γίνει μέλος της συμμαχίας μέχρι τον Σεπτέμβριο, ο Niinistö είπε: «Δεν θέλω να δώσω ακριβή ημερομηνία, αλλά είναι απίθανο να μπορέσουμε να το πετύχουμε πριν από τον Σεπτέμβριο». Ο Niinistö είπε, «Το να έχουμε την ευκαιρία για όλους να συναντηθούν είναι ήδη πρόοδος. (Οργάνωση της συνάντησης) Χρειάστηκε πολύς χρόνος. «Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες», είπε.

Από την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας, που είχαν χθες συνάντηση στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα του Βελγίου, συζήτησαν τις ανησυχίες για την ασφάλεια που έφερε η Τουρκία στην ημερήσια διάταξη προκειμένου να σημειωθεί πρόοδος στη διαδικασία προσχώρηση στη συμμαχία μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας.

Βέτο του ΝΑΤΟ σε Σουηδία και Φινλανδία!  Έντονη: Εξαρτάται από τα επόμενα βήματα

Βέτο του ΝΑΤΟ σε Σουηδία και Φινλανδία! Έντονη: Εξαρτάται από τα επόμενα βήματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.