Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

3 εκατ. ευρώ σε τρεις μέρες… καμπάνια Bayraktar TB2 για την Ουκρανία από τη Λιθουανία

  • από
3 εκατ. ευρώ σε τρεις μέρες... καμπάνια Bayraktar TB2 για την Ουκρανία από τη Λιθουανία
3 εκατ. ευρώ σε τρεις μέρες... καμπάνια Bayraktar TB2 για την Ουκρανία από τη Λιθουανία

Σύμφωνα με τα νέα του Euronews; Το λιθουανικό διαδικτυακό τηλεοπτικό δίκτυο Laisves TV, το οποίο ξεκίνησε την εκστρατεία, ανακοίνωσε ότι εισέπραξε περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ σε μόλις τρεις ημέρες.

“Πριν ξεκινήσει αυτός ο πόλεμος, κανείς από εμάς δεν πίστευε ότι θα αγοράζαμε όπλα”, είπε η Agne Belickaite, 32 ετών, η οποία έστειλε 100 ευρώ. “Αλλά τώρα αυτό είναι φυσιολογικό. Κάτι πρέπει να γίνει για να γίνει ο κόσμος καλύτερος”.

Το Υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας σχεδιάζει να υπογράψει μια επιστολή προθέσεων για την αγορά TB2 από την Τουρκία την επόμενη εβδομάδα.

Η Ουκρανία έχει αγοράσει περισσότερα από 20 οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2 από την τουρκική εταιρεία Baykar τα τελευταία χρόνια και παρήγγειλε άλλα 16 στις 27 Ιανουαρίου.

“Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση στην ιστορία όπου απλοί άνθρωποι συγκέντρωσαν χρήματα για να αγοράσουν κάτι σαν το Bayraktar. Είναι πρωτοφανές, είναι απίστευτο”, δήλωσε ο Beshta Petro, πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Λιθουανία, στο Laisves TV. είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek