Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

330 λαθρομετανάστες πιάστηκαν σε κρεβάτι φορτηγού στο Μεξικό

  • από
330 λαθρομετανάστες πιάστηκαν σε κρεβάτι φορτηγού στο Μεξικό
330 λαθρομετανάστες πιάστηκαν σε κρεβάτι φορτηγού στο Μεξικό

Σε δήλωση του Εθνικού Ινστιτούτου Μετανάστευσης του Μεξικού, αναφέρθηκε ότι 330 παράτυποι μετανάστες πιάστηκαν να ταξιδεύουν σε κιβώτια φορτηγών σε έναν αυτοκινητόδρομο στην πολιτεία Πουέμπλα του Μεξικού. Οι αρχές τόνισαν ότι η ομάδα μεταναστών είναι η μεγαλύτερη ομάδα παράτυπων μεταναστών που κατασχέθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια. Στη δήλωση, αναφέρεται ότι 108 από τους 330 παράτυπους μετανάστες ήταν Κουβανοί, 73 Ονδούρας, 55 Ελ Σαλβαδόρ, 44 Νικαράγουαν, 36 Γουατεμάλας και 14 Εκουαδόροι.

Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης, η οποία διεξήχθη με τη συμμετοχή των ομάδων του Εθνικού Ινστιτούτου Μετανάστευσης, καθώς και της Αστυνομίας της Πολιτείας Πουέμπλα και της Εθνικής Φρουράς, κατασχέθηκαν 11 φορτηγά και 2 επιβατικά οχήματα, ενώ 19 Μεξικανοί που βρίσκονταν στο μετανάστες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για λαθρεμπόριο ανθρώπων.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 330 συλληφθέντες παράτυποι μετανάστες παραπέμφθηκαν στο Εθνικό Κέντρο Μετανάστευσης για νομικές διαδικασίες και ότι η καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης και της λαθρεμπορίας ανθρώπων στο Μεξικό θα συνεχιστεί με τρόπο που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek